PDF omzetten

Een PDF bestand is lekker overzichtelijk vormgegeven. Hierdoor kun je de tekst gemakkelijk lezen en de plaatjes goed bekijken. Dat is erg handig, vooral als je documenten hebt die je moet bestuderen. Ook bij documenten waarvoor een wat officiëler uiterlijk gewenst is, kan een PDF uitkomst bieden.

Je kunt een PDF dan ook vaak beter naar iemand toesturen die jouw informatie in zich op moet nemen en hier niets aan hoeft aan te passen, dan bijvoorbeeld een Word of Excel document. Het nadeel is, zoals hier al is aangegeven, dat je in een PDF bestand zelf niets kunt veranderen.

Krijg je een PDF bestand toegestuurd, maar wil je hier toch nog wat in kunnen veranderen, of heb je op internet een interessant document gevonden in PDF vorm waar je informatie uit wilt kunnen halen? In dat geval is het noodzakelijk om het bestand om te zetten naar een ander type document dat je wel kunt aanpassen en waar je gemakkelijk zaken uit kunt knippen en plakken.

PDF omzetten naar JPEG
Het bovenstaande probleem kun je ook hebben met een plaatje, in plaats van met een tekst. Je hebt bijvoorbeeld het perfecte plaatje gevonden om te gebruiken op internet of aan te passen in Paint of een ander programma, maar het blijkt een PDF bestand te zijn.

Geen nood, je kunt het bestand omzetten naar een JPEG bestand, dat wordt gebruikt voor afbeeldingen. Dit werkt op dezelfde manier als het omzetten naar een Word bestand.

Bestanden omzetten naar PDF
Het omzetten van een bestand naar PDF, is eigenlijk alleen mogelijk met bestanden die gemaakt zijn met een Microsoft Office programma, zoals Word, Excel of Powerpoint. Dit is vooral wenselijk bij officiële documenten, of bijvoorbeeld wanneer je een cv hebt gemaakt in Word en je eigenlijk een overzichtelijk alleen-lezen document wilt meesturen.