PDF naar Word

Als het gaat om een bepaalde tekst die je wilt kunnen gebruiken, dan kun je het beste de PDF naar Word omzetten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je nog iets wilt toevoegen aan de tekst, of wanneer je de inhoud of opmaak van de tekst wilt kunnen veranderen.

Ook selecteren kan soms lastig zijn in een PDF bestand. Soms kun je teksten wel per regel selecteren en soms gaat dat niet. In dit laatste geval zal je het bestand ook moeten omzetten als je bepaalde woorden of regels wilt kunnen kopiƫren. Een PDF bestand is een document dat je kunt openen met het programma Acrobat Reader.

PDF converteren naar Word

Als je het bestand gaat converteren naar een Word bestand, dan wordt dit alleen-lezen document omgetoverd tot een bestand dat je met Word kunt openen en waarmee je vervolgens aan de slag kunt. Geen idee hoe je dit converteren zou moeten aanpakken? Geen nood, hierbeneden wordt het haarfijn voor je uitgelegd.

Hoe doe je dat dan, PDF naar Word omzetten?
Het is eigenlijk redelijk simpel, er zijn twee verschillende mogelijkheden. Bij de eerste mogelijkheid kun je software downloaden en op je computer of smartphone installeren. Met behulp van deze software kun je PDF bestanden omzetten naar Word.

De tweede mogelijkheid bestaat uit websites op internet die online de mogelijkheid geven om je PDF om te zetten naar een bestand dat te openen is met Word. Je haalt hier het document uit je computer op dat je wilt omzetten, drukt op een knop en vervolgens kun je het bestand opslaan dat je hebt omgezet.